dresaj Labrador de 3 ani – Coddy, un caine si jumatate

Am fost sunat pentru un serviciu de dresaj labrator in cluj Napoca… pe nume Coddy. Am decis sa incepem lectiile de educatie de la 1 februrarie, si sa tinem o mica evidenta despre dresajul acestui labrador.

Cody - labrador in dresaj.
Cody – un labrador care participa la lectii de dresaj.

Voi incerca sa tin un sumar cat de cat cu ce s-a intamplat, cum a decurs educatia canina.. ce dificultati am intampinat.. poate niste sfaturi

Coddy este un caine agitat, jucaus si prietenos. Totodata este adult, are 3 ani, si cel putin 30 de kg.

Cand am inceput dresajul, stia cu foarte multe insistente.. sa se puna in pozitia “sezi”.

Datorita personalitatii cainelui (foarte jucaus, si prietenos) eu am decis ca cea mai buna modalitate de a incepe dresajul este prin joaca si mancare.

Fiind labrador, cainele asta va face aport natural. Fiind caine, nu va da inapoi natural.

La inceput, necunoscandu-ne deloc.. am inceput cu 2 mingi de tenis. Si jucam fetch. Arunc una, cand vine inapoi si se linisteste, sta in sezi si-mi da voie sa-i iau mingea.. arunc mingea cealalta. In acest fel, am creat un joc care il pot conditiona eu. In secunda in care cainele se opresteste, continuam … joaca.

In a 2-a sedinta, Coddy a inceput sa aiba un picut mai multa incredere in mine. Ne-am jucat un picut cu mingea, dupa care am vazut ca s-a lovit la o unghie.. si-am decis sa mutam joaca de pe asfalt.. pe pamant.

Am schimbat mingile de tenis, cu niste mingi cu ata, pentu a evita ca cainele sa se miste atat de mult… si pentru ca mingea sa fie in controlul meu.

In sedinta a 3-a, care urmeaza in 3 febr, planuiesc sa conving cainele sa mearga in dreapta mea, si sa astepte 20 de secunde, in pozitia de sezi, intre reprizele de joaca.

De asemenea, as vrea sa:

  • -intaresc un cuvant de prelungire a actiunii curente..
  • intaresc un cuvant de felicitare a actiunii curente.
  • intaresc increderea cainelui in mine

In sedinta a 4-a, care urmeaza in 4febr

In sedinta de joi, as dori sa aduc in discutie covorasul, sa continuam cu lesa si sa aducem directionarea


(post-ul acesta a fost scris, mai mult sau mai putin in fiecare zi, in functie de exercitiile facute)

In sedinta 5, am continuat cu pozitia de pas, am re-intarit chemarea, si incepem sa ne obisnuim cu lesa, si sa o folosim pentru ghidaj.

Sedinta 11, saptamana 3. Deja invata sa mearga la pas intr-un mod foarte frumos. Stie sa astepte, sa sada, si sa vina. Incepem sa lucram prin distractii, si incerc sa fc cainele sa fie cat mai interesat, de dresaj(de joaca).

Cum merg lectiile de dresaj canin pentru acest labrador?

Extrem de bine! Dupa 2 saptamani de educatie si dresaj.. este un caine mai ascultator decat majoritatea cu carea-am lucrat!

Practic, am impus niste reguli de joaca.

In nici 2 saptamani.. a invatat sa mearga foarte frumos la pas.

Va urma.

Pentru informatii referitoare la dreaj canin, ne puteti scrie pe facebook: https://www.facebook.com/dresajcanincluj/ la telefon 0736 199 953, sau pe site-ul nostru!

Multumim!

Echipa de dresaj canin, Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *